google.com, pub-9220471781781135, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Recipes and Cooking Tips: Common ingredients in English, Hindi and Tamil தமிழ்

Sunday, July 26, 2009

Common ingredients in English, Hindi and Tamil தமிழ்

  • Almond - Badaam -Vadumai - வாதுமை
  • Asafoetida / Asafetida - Hing- Perungayam - பெருங்காயம்
  • Brinjal / Eggplant- Bengan - Kaththarikkai - கத்தரிக்காய்
  • Cabbage - Bandh gobi - Muttai khos - முட்டைக்கோஸ்
  • Cardamom - Elaichi - Elakkai - ஏலக்காய்
  • Carrot - Gajar - காரட்
  • Cashewnut - Khaju - Mundiri - முந்திரி
  • Cauliflower - Phool gobi - காலிபிளவர்
  • Chickpea /Bengal gram -Channa dal-Konndai kadalai -கொண்டைக்கடலை
  • Chili / Chilly- Mirchi - Milakai - மிளகாய்
  • Cinnamon - Dal chini - Pattai - பட்டை
  • Clove - Lavang - Kirambu - கிராம்பு
  • Coconut - Narial - Thengai - தேங்காய்
  • Coriander - Dhania – Kottha malli - கொத்தமல்லி - மல்லி
  • Cucumber - Kheera / Kaakkadi - Vellari - வெள்ளரி
  • Cumin - Jeera- Jeeragam - சீரகம்
  • Curry leaves - Kari pattha - Kari veppilai - கறிவேப்பிலை
  • Drumstick - sajna - Murungaikai - முருங்கைக்காய்
  • French bean – Sem phalli - Avaraikkai - அவரைக்காய்
  • Fennel - Sonf- Sombu / perunjeeragam - சோம்பு / பெருஞ்சீரகம்
  • Fenugreek - Methi - Vendhayam - வெந்தயம்
  • Garlic - Lasoon - Poondu - பூண்டு / வெள்ளைப்பூண்டு
  • Ginger - Adarak - Inji - இஞ்சி
  • Groundnut / Peanut - Moongphalli – Verkadalai - வேர்கடலை / நிலக்கடலை
  • Lady’s finger -Bindi - Vendaikkai - வெண்டைக்காய்
  • Lettuce / Amaranthus / Spinach - Palak - Keerai - கீரை
  • Maize - Makkai - Cholam - சோளம்
  • Millet - Bajra - Kambu - கம்பு
  • Mint- Podhina - pudhina - புதினா
  • Green gram - Moong - Pasippayaru - பாசிப்பயறு
  • Millet - Ragi – Kelvaragu - கேழ்வரகு / கேப்பை
  • Mustard- Sarson - Rai- Kadugu - கடுகு
  • Nutmeg - Jaiphal - Jadhikkai - ஜாதிக்காய்
  • Onion - Pyaj - Vengayam - வெங்காயம்
  • Parboiled rice - Pulungal arisi - புழுங்கலரிசி
  • Pea-– Mattar - Pattani - பட்டாணி
  • Pigeon pea - Arhar dal/Tuar dal - Thuvaramparuppu - துவரம்பருப்பு
  • Potato - Aloo -Urulaikkilangu - உருளைக்கிழங்கு
  • Pumpkin - Kaththoo - Poosani - பூசணி
  • Radish - Mulli- Mullangi - முள்ளங்கி
  • Raw rice / Kolam rice- Kacha chaval - Pacharisi - பச்சரிசி
  • Rice - Chaval - Arisi - அரிசி
  • Saffron - Kungumappoo - குங்குமப்பூ
  • Semolina – Suji – Rava / Ravai - ரவை / இரவை
  • Sesame - Til - Ellu - எள்ளு
  • Tamarind - Imli – Puli -புளி
  • Turmeric - Haldi - Manjal - மஞ்சள்
  • Urad dal - Ulundham paruppu - உளுந்தம்பருப்பு
  • Wheat - Gheung- கோதுமை

No comments: