google.com, pub-9220471781781135, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Recipes and Cooking Tips: Finger millet porridge / Ragi flour porridge / கேழ்வரகு கூழ் / கேப்பை கூழ்

Thursday, July 30, 2009

Finger millet porridge / Ragi flour porridge / கேழ்வரகு கூழ் / கேப்பை கூழ்

It is an energetic non alcoholic drink, Rich in calcium and the amino acid methionine.

It is also called Keppai koozh, Kezhvaragu koozh, Keppai kanji, Ragi kanji, Kevaragu koolu, etc.


Method of preparation:

  • Mix thoroughly ½ cup of Finger millet flour (Ragi flour) with 4 cups of water and required amount of salt.
  • Cook under low flame.
  • Remove from flame and allow it to cool a little.
  • Add 2 cups of yogurt (curd) and stir well.
  • Pour in tumblers and serve for drinking.

கேழ்வரகு கூழ் / ராகி கூழ் / கேப்பை கூழ் / கேப்பை கஞ்சி




செய்முறை:


  • கப்பில் பாதியளவு கேழ்வரகு மாவில் நான்கு கப் தண்ணீர் விட்டு நன்றாகக் கரைக்கவும்.
  • சிறிதளவு உப்பையும் சேர்த்து வேகவிடவும்.
  • வெந்தவுடன் இறக்கி வைத்து சிறிது ஆறியபின் இரண்டு கப் தயிர் சேர்த்து நன்கு கலக்கி டம்ப்ளரில் பரிமாறவும்.
இது உடம்புக்கு மிகவும் நல்லது. கால்சியம் உள்ளது. மேதிஒனைன் என்ற நல்ல அமினோ அமிலம் கொண்டது.

No comments: