google.com, pub-9220471781781135, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Recipes and Cooking Tips: Athirasam / அதிரசம்

Saturday, August 15, 2009

Athirasam / அதிரசம்

Athirasam is a very good sweet dish. It is a delicious and great dessert liked by all.

Ingredients:
  • Raw Rice (colam rice) - ½ kg
  • Jaggery - 1/4 kg
  • Edible oil for deep frying – As required
  • Cardamom powder – 1 tsp
  • Dry ginger powder – 1 tsp
Method of preparation:

  • Soak rice in water for about 3 hours.
  • Decant the water and partially dry the rice.
  • Grind into powder using mixer-grinder, sieve and get fine powder.
  • Prepare syrup (pagu) by boiling jaggery with required water.
  • Filter the syrup and continue boiling and stirring to wire like consistency (kambi padham).
  • Mix cardamom powder and dry ginger powder with the jaggery syrup.
  • Let it cool very well and thoroughly mix it with the powdered rice so as to make dough.
  • The dough will become thicker on further cooling preferably over night.
  • Pat the dough into discs and deep fry in oil till brown.
  • Serve hot or cold.
http://tamilhomerecipes.blogspot.com/2008/10/athirasam-adhirasam-sweet-dish-as.html


அதிரசம், ஒரு மிகவும் சுவையான இனிப்புப் பண்டம் ஆகும். நீண்ட நாட்கள் கெடாமல் வைத்திருந்து சாப்பிடலாம்.


செய்முறை:


  • கால் கிலோ பச்சரிசியை ஊறப்போட்டு, இடித்து, சலித்து வைத்துக் கொள்ளவும்.
  • தூளாக்கப்பட்ட வெல்லம் கால் கிலோ எடுத்து, தண்ணீரில் கரைத்து, வடிகட்டி, அடுப்பில் சூடாக்கிப் பாகு காய்ச்சவும்.
  • பாகு கொதித்துக் கெட்டியானதும், அரிசி மாவைச் சேர்த்து கிளறவும்.
  • அப்போது பத்து ஏலக்காய்களைக் கொண்டு செய்யப்பட்ட பொடியையும் சேர்க்கவும்.
  • பிசையவும்.
  • ஒரு நாள் உறியில் வைத்திருந்து மறுநாள் எடுத்து ஒவ்வொன்றாக உள்ளங்கையில் அகலமான வடை போலத் தட்டி, இருப்புச் சட்டி என்ற வாணலியில் கொதிக்கும் நெய்யில் போட்டு, கருஞ்சிவப்பு நிறம் வந்ததும் எடுத்து விடவும்.


சுவையான அதிரசம் எல்லோருக்கும் பிடிக்கும்.

No comments: